7,5 χρόνια φυλάκιση σε αξιωματούχους της Ε.Π.Σ.Βοιωτίας … Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς

Παρά την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς σε βάρος τεσσάρων νυν και πρώην αξιωματούχων της Ε.Π.Σ.Βοιωτίας με συνολική φυλάκιση 7,5 ετών, δεν υπάρχει χώρος για πανηγυρισμούς, παρά μόνο για έντονο προβληματισμό για το μέλλον του βοιωτικού ποδοσφαίρου.
Οπως αναλυτικά αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας SOCCERPLUS καταδικάσθηκαν ο σημερινός πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Β. κ. Κωνσταντίνος Νίκας, (έχει και άλλη πρωτόδικη καταδίκη τεσσάρων (4) μηνών φυλάκιση), ο πρώην πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Β. μέχρι τον Σεπτέμβρη 2016 κ. Ευάγγελος Τοπολιάτης και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Β. κ.κ. Σταύρος Φλώτσιος και Γεώργιος Παπαγεωργίου και συγκεκριμένα με ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών οι τρεις πρώτοι και ποινή φυλάκισης 18 μηνών ο τελευταίος. Ολοι με τριετή αναστολή. Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το δικαστήριο οι εμπλεκόμενοι διαιτητές.
Η υπόθεση αφορούσε προσωπική μηνυτήρια αναφορά του κ. Γεωργίου Καραμάνη, προέδρου του Σ.Δ.Π.Βοιωτίας και του κ. Ηλία Καραμάνη, προέδρου της ΟΔΠΕ κατά των καταδικασθέντων και των εμπλεκομένων διαιτητών για σωρεία αδικημάτων. Το Δικαστήριο σε έξι (6) ολοήμερες συνεδριάσεις, κατά την εξέταση τόσο των μαρτύρων κατηγορίας, όσο και των μαρτύρων υπεράσπισης σχετικά με την είσπραξη των ποσοστών εξοδολογίων διαιτησίας, εκ του αποτελέσματος συμπεραίνεται ότι απέρριψε τις αιτιάσεις των κατηγορουμένων, αποδεχόμενο αυτές των μηνυτών με τις αναφερόμενες παραπάνω ποινές 7,5 ετών.
Αυτά για την ενημέρωση της κοινής γνώμης αφού οι καταδικασθέντες κατέθεσαν έφεση και η υπόθεση θα εξετασθεί σε δεύτερο βαθμό, οπότε και θα έχουμε την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης.


Τα ποσοστά διαιτησίας
Για εμάς αλλά και για όλους τους ανθρώπους της Βοιωτίας που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επόμενες κινήσεις, κυρίως του Σ.Δ.Π.Βοιωτίας στη διεκδίκηση των ποσοστών εξοδολογίων διαιτησίας, που ανέρχονται σε πολύ μεγάλο ποσό, το οποίο έχει εισπραχθεί από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Β., αλλά δεν παρουσιάζεται στα επίσημα Βιβλία της Ε.Π.Σ.Βοιωτίας. Κατά την 6ήμερη εκδίκαση της μηνύσεως των Αφών Καραμάνη, που αναφέρουμε παραπάνω, ακούσθηκαν διάφοροι ισχυρισμοί για δήθεν είσπραξη και καταβολή εξόδων κινήσεως σε παρατηρητές αγώνων και διαιτησίας, ισχυρισμοί που δεν έγιναν αποδεκτοί και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η απόφαση του Δικαστηρίου, για το θέμα αυτό, αλλά θα μπορεί κανείς να είναι κατηγορηματικός όταν καθαρογραφεί η Απόφαση.
Το ρεπορτάζ του SOCCERPLUS είναι αληθές, κάνει αναδρομή στο παρελθόν για τη δικαστική διαμάχη Ε.Π.Σ.Β. – Σ.Δ.Π.Β. με μικρές λανθασμένες αναφορές (αξίζει να το διαβάσετε), αλλά για εμάς το θέμα είναι το μέλλον του βοιωτικού ποδοσφαίρου που προβλέπεται ζοφερό.
Ο Σ.Δ.Π.Β. μέχρι σήμερα έχει δικαιωθεί από την Δικαιοσύνη, όσον αφορά την είσπραξη των ποσοστών, με δύο (2) δικαστικές αποφάσεις και έχει εισπράξει από την Ε.Π.Σ.Β. περίπου 28.000 ευρώ και διεκδικεί μερικές δεκάδες και ίσως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από μία Ενωση που βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική κατάντια και είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα ποσοστά που έχουν κριθεί δικαστικά και έχουν εισπραχθεί από τον Σ.Δ.Π.Β. αφορούν τις περιόδους 2009, 2010 και εν μέρει το έτος 2011. Τον επόμενο μήνα έχουν προσδιορισθεί δύο ακόμη αγωγές του Σ.Δ.Π.Β. κατά της Ε.Π.Σ.Β. και λοιπών ύψους χιλιάδων ευρώ και η τελική έκβαση των οποίων δεν αναμένεται να διαφορεποιηθεί από το δεδικασμένο των προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων.
Προκαλεί θλίψη η κατάντια της Ενωσης η οποία δέχεται απανωτά χαστούκια και δυο – τρεις αξιωματούχοι εξακοκλουθούν να ισχυρίζονται ότι «όλα βαίνουν καλώς». Η άποψή μας είναι ότι κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση χειροτερεύει και σε λίγο καιρό δεν θα θέλει κανείς να ασχοληθεί με τα διοικητικά της Ε.Π.Σ.Β. αφού τα οικονομικά ανοίγματα θα είναι τεράστια. Αυτό άλλωστε το έχει αναφέρει σε γραπτή του εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Β. ο σημερινός πρόεδρος, άσχετα αν στη συνέχεια προσπάθησε να ανασκευάσει.
Εμείς καλούμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Β. να τοποθετηθούν για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο βοιωτικό ποδόσφαιρο και να μην κρύβονται κάποιοι πίσω από το δάκτυλό τους, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν τα έχουν παρατήσει και δεν ασχολούνται με την Ε.Π.Σ.Β. Αυτό να είναι βέβαιοι ότι δεν τους απαλλάσσει των ευθυνών τους. Αν αυτό είναι αληθές, γεννάται ένα τεράστιο ερώτημα.
«Ποιός διοικεί σήμερα την Ε.Π.Σ.Β.;»
Ενας, δύο, τρείς, τέσσερεις, πέντε και αυτό είναι συμβούλιο ικανό να λύσει τα προβλήματα των ομάδων;
Οι κ.κ. σύμβουλοι και κυρίως οι Κώστας Ράπτης, Ηλίας Παπαδάς, Παναγιώτα Λεβαντή, Θανάσης Καραμάνος, Γιάννης Καββάς, Δημήτρης Κατής κ.α. είναι ευχαριστημένοι, πρώτα από τη δική τους παρουσία στα δρώμενα και δεύτερον από την κατάντια της Ενωσης;
Το ερώτημα αυτό αφορά όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Βοιωτίας, που το ένα μετά το άλλο σταματούν τη δραστηριότητά τους, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε λιγότερα από 40 σωματεία σε ολόκληρη τη Βοιωτία, γι΄αυτό άλλωστε έχει ξεχωριστή σημασία η τοποθέτηση των παραπάνω αναφερομένων συμβούλων της Ε.Π.Σ.Β. Πρέπει να επισημάνουμε ότι στο ελληνικό λεξιλόγιο αναφέρεται η λέξη «ευθυξία» και δεν γνωρίζουμε αν πολλοί ξέρουν τη σημασία της;


Δικαστικές υποθέσεις
Από το έτος 2016 που αποχώρησε ο πρώην πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Β. κ. Ευάγγελος Τοπολιάτης και ανέλαβε η σημερινή διοίκηση με πρόεδρο τον Κων/νο Νίκα, έχουν ανοίξει πολλά μέτωπα και σήμερα εκκρεμούν σε Προκαταρτική Εξέταση πολλές υποθέσεις. Σοβαρότερη όλων είναι αυτή της απιστίας σε βάρος της Ε.Π.Σ..Β. μετά από μηνυτήρια αναφορά πρώην μέλους του Συμβουλίου και πραγματικά αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον η εξέλιξή της. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο γιατί από στη μήνυση που έχει κατατεθεί αναφέρεται απιστία σε βαθμό κακουργήματος και αντιλαμβάνεται κανείς αν μετά το τέλος της Προκαταρκτικής Εξέτασης ασκηθεί δίωξη, οι ποινές που επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο πριν από λίγες μέρες, θα είναι χάδι σε περίπτωση καταδίκης. Αναφερόμαστε στην πλειοψηφία των μελών του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Στην περίπτωση αυτή τα μέλη αυτά θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Οι δικαστικές υποθέσεις είναι πάρα πολλές και κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει την εξέλιξή τους. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων θα αποβούν σε βάρος του βοιωτικού ποδοσφαίρου που σήμερα ψυχορραγεί!!!

neatisviotias.gr

Σχετικά